ESTI AICI : Home Harta politica a lumii

Sondaje

Iti place acest site?
 

Vizitatori Online

Avem 1 vizitator online

Adauga la retele sociale

Facebook Twitter Digg Delicious Stumbleupon RSS Feed 
Harta politica a lumii
Harta Politica a Lumii PDF Imprimare Email
Harta politica a lumii
Scris de andreibitculescu   
Marţi, 25 Ianuarie 2011 10:34
Harta politica a lumii reprezinta unele dintre cele mai mari state independente din lume, cum ar fi Statele Unite ale Americii, Canada, Federatia Rusa, Republica Chineza, Brazilia, Africa de Sud, sau Australia, precum si cele mai mici natiuni, inclusiv Vatican, Monaco sau Andorra.

Reprezentate in harta lumii sunt si anumite tari precum Canada, Australia, Indonezia,etc, ce se bucura de o coasta lunga in timp ce exista si altele care sunt in intregime teren pur precum, Elvetia ºi Lesotho.

Harta politica a lumii represinta de asemenea si teritoriile dependente precum Groenlanda sau Insulele Feroe, inclusiv teritoriile franceze de peste mari care pot fi punct de vedere geografic si cultural distinct, se bucurã de o anumitã cantitate de autonomie.

Este impartirea lumii in entitati separate, politica este ceea ce se intelege prin granite. In lumea politica se poate vedea ca unele dintre aceste diviziuni pot fi cauzate de organisme geologice, cum ar fi muntii si raurile in timp ce altele sunt delimitate din punct de vedere politic.Lumea hartii politice prevazute urmeaza cele mai recente standarde acceptate la nivel mondial pentru granitele nationale. Harta politica reprezinta de asemenea regiunile administrative speciale care poseda cele mai multe caracteristici dintr-o natiune independenta.
 


© www.harta-lumii.ro 2016