ESTI AICI : Home Harta lumii din satelit

Sondaje

Iti place acest site?
 

Vizitatori Online

Avem 3 vizitatori online

Adauga la retele sociale

Facebook Twitter Digg Delicious Stumbleupon RSS Feed 
Harta lumii din satelit
Harta Lumii din Satelit PDF Imprimare Email
Harta lumii din satelit
Scris de andreibitculescu   
Joi, 24 Martie 2011 09:23
In ultimult timp satelitul a devenit mult mai cunoscut si mai prietenos pentru populatia pamantului decat era la incepu. Daca acum cateva zeci de ani satelutul era folosit pentru spionaj (in cele mai dese cazuri) in general facea parte din institutiile guvernamentale si era folosit pentru scopurile acestora.

Astazi, satelitul a fost imbunatatit harta lumii cu diverse alte functii, poate ca inca mai are pastrata functia de spionaj, poate ca nu, cert este ca statelitul a devenit prietenul nostru de la mare departare, deoarece cu ajutorul acestuia putem afla diferite informatii de un real ajutor si folos, de la buletinul meteorologic si telecomunicatii pana la asteroizii care se indreapta spre Terra, acestia pot detecta chiar si semnale de la “vizitatorii planetei”. Acesta este doar unul dintre numeroasele beneficii pe care evolutia stiintei le are asupra noastra.

Satelitul, desi este la o altitudine serioasa, poate detecta, avand o vizibilitate excelenta, intreaga planeta, cat si locuitorii acesteia. Majoritatea statelor, in timp ce si-au adaptat un site propriu cu privire la micile detalii in legatura cu propria tara; pe aceste site-uri putem gasi o conexiune directa la satelit avand acces la intreaga planeta. Aceasta metota poate fi lolosita si pentru a localiza o regiune dintr-un alt stat sau chiar din statul de provenienta.

De-a lungul timpului reteaua de sateliti a planetei a avut si diverite probleme de orientare, nu putine au fost cazurile cand satelitului i se cerea ceva iar acesta oferind raspunsuri eronate sau cu privire la altceva. Au existat cazuri cand un numar semnificativ de sateliti s-au prabusit pe pamant din diferite metodo, fie din pricina unui asteroid lovindu-I sistemul de ghidaj; acesta avand probleme in depistarea meteoritului inaintea impactului, au existat prabusiri ale satelitilor si din cauza constructiei nesatisfacatoare. Astazi, insa, acesti sateliti sunt imbunatatiti iar sansele sa se prabusasca pe Terra sunt mici.
 


© www.harta-lumii.ro 2016