ESTI AICI : Home Harta lumii continente Harta lumii continente

Sondaje

Iti place acest site?
 

Vizitatori Online

Avem 1 vizitator online

Adauga la retele sociale

Facebook Twitter Digg Delicious Stumbleupon RSS Feed 
Harta lumii continente PDF Imprimare Email
Harta lumii continente
Scris de mihaela86   
Vineri, 10 Iunie 2011 09:45

Harta lumii continente ne ofera posibilitatea sa cunoastem mai bine lumea in care traim. Este important sa stim zonele geografice, continentele si statele care le compun, granitele acestora si, de ce nu forma de guvernamant a fiecarui stat. Pentru fiecare aspect exista harti virtuale si materiale care ne ajuta sa facem o cautare rapida de-a lungul si de-a latul lumii inconjuratoare. Cu harta politica a lumii putem afla granitele statelor, in timp ce cu harta lumii continente putem localiza continentele existente pe pamant.

Achizitionand o harta a lumii pe continente avem posibilitatea sa observam foarte bine intreag globul pamantesc. De exemplu, cu o harta a lumii pe continente observam si oceanele si cunoastem limitele continentelor. De cele mai multe ori, pe o harta a lumii pe continente tarile acestora sunt colorate diferit una de cealalta pentru a putea fi observate cu mai multa usurinta si pentru a fi distinse intre ele.

Avand cunostinte elementare de geografie puteti recunoaste foarte usor state pe o harta a lumii pe continente. Italia este usor de recunoscut atunci cand privesti orice harta a lumii pe continente, nefiind nevoie de o diferenta de culoare intre Italia si statele vecine, datorita formei sale de cizma. De asemenea, tarile nordice sunt foarte usor de localizat pe orice harta a lumii pe continente, in primul rand datorita locatiei si in al doilea rand, datorita formei de tigru.

O harta a lumii pe continente nu trebuie sa lipseasca din nicio biblioteca. De aceea, o sa intalniti nenumarate oferte in librarii la harta lumii pe continente. Preturile acesteia variaza de la o librarie la alta sau de la o editura la alta. Este indicat ca achizitionati o harta a lumii pe continente din hartie de calitate foarte buna, chiar daca pretul este mai ridicat.

Spre deosebire de o harta o harta a lumii politica, aceasta harta a lumii pe continente nu se schimba in functie de evenimentele si situatiile politice care apar pe teritoriul unui stat (de exemplu dezmembrari ale statelor precum in cazul Iugoslaviei, uniri intre doua state precum in cazul Germaniei din 1990 etc). Cumparand o harta a lumii pe continente stiti ca acestea nu se modifica si va puteti permite sa faceti o investitie financiara.

Ultima actualizare în Marţi, 14 Iunie 2011 08:00
 
© www.harta-lumii.ro 2016